Jag kan visst förändra världen

ISBN 978-91-78510184

Den här boken handlar om min egen resa tillsammans med hundar.

Du får lära dig om mindfulness, om coaching, om lågaffektivt bemötande och om dess påverkan på både oss tvåbenta och våra fyrbenta vänner.

Vill du ha ditt eget exemplar av dessa dryga 60 sidor kostar den 195:- och beställs via knappen nedanför.
Betalning sker mot faktura och boken skickas då betalningen är bokförd.

Här är några utdrag ur boken:

Om Ludde

Vi tog långa promenader i skogarna runt vårt hus. När jag fastnade och blev stillastående väntade han tålmodigt på att jag skulle komma igång igen. När vi kom hem och jag la mig på sängen för att vila låg han bredvid och höll mig sällskap. Han var vid min sida varje sekund och vakade över mig. När jag grät buffade han på mig med nosen och när jag så småningom började göra vardagliga saker igen peppade han mig genom att hämta leksaker för att få mig att fortsätta. Utan att överdriva vill jag påstå att han läkte mig och gav mig livslusten tillbaka. Vår relation blev det viktigaste i mitt liv.

Om hundträning

För mig är hundträning något som pågår hela tiden, varje dag, varje vaken stund jag tillbringar med mina hundar. Det är som en social dans där vi gemensamt kommer fram till vilka steg som funkar och vilka som får oss att snubbla. Målsättningen är att vi alla ska få ut mesta möjliga av våra dagar tillsammans, förenade i kärlek och glädje och i de fall rädslor och nedstämdhet gästar våra dagar ska vi möta dem tillsammans och stötta och hjälpa varandra tills faran är över. Träning handlar ju om att lära sig och att befästa det man lärt sig, från stor till smått. Innan vi lärt oss är det ju inte rimligt att förvänta oss att vi ska kunna. För mig gäller det här även i relationer. Jag måste lära känna en individ innan jag lär mig hur just vår sociala dans ska dansas. Alltså handlar även detta om ett lärande.

Om mindfulness

Under min utbildning till mindfulnessinstruktör ingick, bland annat, att genomföra övningar i syfte att samla tankarna och att blicka inåt. Medan jag genomförde övningarna kom mina hundar nära och vartefter jag fick koll på hur övningarna påverkade mig så märkte jag att de även påverkade mina hundar. Medan jag lärde mig att göra övningarna hamnade jag ganska ofta i lägen när jag helt enkelt föll ihop i en skrattande hög på golvet, till hundarnas stora förtjusning. Jag hade iklätt mig ett allvar som inte var förankrat inom mig och jag lärde mig att det var lättare att träna med humor än med allvar och vartefter övningarna blev mer naturliga för mig desto lugnare blev jag när jag genomförde dem.