Malte – Terapi- och kompishund

Malte - en faceMalte är en Kromfohrländer som föddes den 5 mars 2014. Hans registrerade namn är Aqualines Grande Perfection men när han väl kom hem till oss som ett 8-veckors lite troll döpte vi honom till Malte.

Planerna för Malte är att även han ska bli en terapihund och få möjligheten att jobba för att hjälpa människor och han tränas dagligen för att bli en stabil, trygg och glad vovve.

Malte älskar människor, katter, andra hundar och han delar glatt ut blöta pussar så fort han får en möjlighet. Han trivs lika bra med att mysa i soffan som att springa i full fart över stock och sten.

Förhoppningsvis kommer Malte att få möjlighet att arbeta med barn då hans härliga sätt skulle kunna hjälpa ett barn att känna kärlek, trygghet och glädje.

Oktober 2015

140

  Malte har nu fått en praktikplats!

  Han kommer att få praktisera i en klass med autistiska barn och härom      dagen träffade vi klassen då de var ute i skogen och grillade korv. Malte  lät sig lyftas, för att känna hur tungt 15 kg är, han delade ut kärleksfulla  pussar och han visade hur högt han kan hoppa.

 Under sin praktik kommer Malte dels att tillbringa tid med en grupp barn  men även med två enskilda barn. Målet med hans praktik är att han ska få växa till sig i sin framtida arbetsmiljö samt att kanske locka ut något barn ur sitt skal. Vi kommer tillbringa tiden utomhus då det finns allergiker i skolan men våra aktiviteter kommer att anpassas efter det.

November 2015

Malte har nu genomfört 5 timmars praktik med ”sina” barn. Jag är otroligt imponerad av den här lilla killen!

Han jobbar enskilt med en flicka som avskyr skolan men skiner upp när Malte kommer. Han ger henne all sin uppmärksamhet och när hon är på väg in i sin egen värld buffar han på hennes hand och tar intensiv ögonkontakt tills hon ler mot honom. När det sker sträcker hon fram handen mot mig för att få en godbit att ge honom.

Malte jobbar också enskilt med två tvillingpojkar där syftet är att höja motivationen hos den ena av pojkarna och höja glädjen hos den andra. Först gången vi träffades tänkte jag att de skulle få lägga korta personspår åt varandra och jag förklarade väldigt kortfattat hur det skulle gå till. Resultatet blev de längsta, krokigaste spåren jag skådat och under hjärtliga skratt och med en frenetiskt nosande Malte följdes spåren galant! När vi träffades andra gången sa bröderna unisont att de bestämt att de skulle lära Malte att rulla. Ännu mer skratt och mycket godbitar gav resultat – Malte har lärt sig rulla! Pojkarna fick visa upp resultatet för sina kompisar och lärare och det var en fröjd att se hur de växte.

Vår lilla grupp har hittills bestått av tre barn med varierande grad av autism. En flicka vill inte känna någon blöt nos i handen men med vantar på får Malte godis och klappar. Hon älskar att bygga godisträd åt honom och klappar händerna i förtjusning när han hittar hennes gömmor. De andra två barnen är en pojke och en flicka som sakta har börjat samarbeta med varandra kring Malte. De turas om att hålla i kopplet, de väntar tålmodigt på sin tur och de hjälps åt med de uppgifter de får. Andra träffen byggde de hinderbana med tunnel och höjdhinder. Malte ignorerade alla störningar i form av passerande hundar, människor och mopeder och ägnar all sin uppmärksamhet åt barnen.

Ludde och Malte november 2015 009

….fortsättning följer!

Juni 2016

Malte är nu certifierad skolhund och terapihund!

Det betyder att han är tränad och godkänd för att jobba med såväl barn som vuxna.