Tema-Träning AUGUSTI 2021

6, 13 & 20 Augusti
Fredagar

Mindfulness med hund

Stress är ett stort bekymmer hos oss människor och vi har dessvärre börjat smitta våra hundar. Stressade hundar mår lika dåligt av det som vi gör och den här kursen är därför anpassad till just hundägare.
Vi kommer att gå igenom vad mindfulness är och vilka effekter det kan ha på oss och vi kommer att göra övningar anpassade till dig och din hund.

Tid:
17.00 – 18.00
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
1 100:-

7 Augusti
Lördag

Tema Att mötas

Det här träningstillfället handlar om att mötas.

Alla hundar vill inte hälsa eller leka eller ens se en annan hund. Det finns många olika orsaker till varför möten kan bli väldigt påfrestande för både hund och människa men det viktiga är att hitta ett sätt som fungerar för just dig och din hund.

Vi håller stora avstånd och tränar med trygghet och positiva upplevelser som ledstjärnor.

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-

8 Augusti
Söndag

Samling kring fikakorgen

Under det här kurstillfället samlas vi kring fikakorgen och tränar oss själva och våra hundar att stressa av. Våra hundar speglar oss och om vi känner oss stressade så är det väldigt sannolikt att även hunden känner så.

Utan prestationskrav, utan ”rätt och fel” tränar vi på att hitta en lugn samvaro. Du kommer även att få med dig övningar i mindfulness, anpassade för människa och hund, som ni sedan kan använda i er vardag. Att vara stilla under en längre tid kan vara svårt för både hund och människa så då är det tur att vi har kurs i min egen skog så att var och en kan ta de små pauspromenader som behövs för att trivas och må bra.

Om du tror att du inte kan vara med för att din hund skäller eller far omkring som om den vore jagad av något – Tänk om! Den här kursen är just för er!

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-

9, 16 & 23 Augusti
Måndagar

Antijakt

Har du en hund som jagar allt den ser och ibland även det som inte syns?
Då är det här kursen för dig!
Vi går igenom olika typer av jaktbeteenden, vad som kan trigga jakten och vilka olika medel vi har för att minska den jakt som kan orsaka problem.
Din hund kommer inte att sluta jaga efter avslutad kurs men du kommer att ha fyllt på ditt kunskapsförråd och din verktygslåda för att kunna arbeta vidare på egen hand.

Tid:
17.00 – 18.00
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
1 100:-

12, 19 & 26
Augusti
Torsdagar

Valpkurs

Den här kursen är för dig som har en valp som är mellan 3 och 7 månader.

Vi kommer att prata om hundens olika åldrar och vad vi kan förvänta oss av dem, hur vi lägger grunden för en trygg relation, träna på hantering för exempelvis kloklippning, pälsvård, veterinärbesök o s v samt göra övningar som vi har nytta och glädje av i vår vardag tillsammans.

Tid:
17.00 – 18.00
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
1 100:-

14 Augusti
Lördag

Tema Inkallning

Att få sin hund att komma på inkallning är inte alltid så lätt. Det finns så mycket i vår vida värld som lockar hunden att en inkallning från oss inte alltid står så högt i kurs.

Vi tränar på att höja vårt eget värde så att hunden ska välja att komma till oss och vi tränar både med korta och långa avstånd. För den som har tränat mycket på inkallning kan det vara ett bra tillfälle att träna tillsammans med andra hundar och för den som vill tränar vi även på inkallning i två steg, vilket innebär att hunden kallas in får en stoppsignal och sätter sig och därefter kallar vi in igen och hunden kommer hela vägen fram till föraren.

All träning utgår ifrån varje enskilt ekipage och dagsform.

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-

15 Augusti
Söndag

Tema Koppelgående

Vi tränar på att gå i koppel tillsammans med andra där målet är att få lugna promenader där både hund och människa kan ta in och njuta av sin omgivning.

Vi tränar på att mötas, att stanna och låta människorna hälsa utan att hunden nödvändigtvis behöver det. Vi tränar på olika tekniker för att få hunden att vända tillbaka till oss när kopplet liksom inte räcker längre och vi tränar på att läsa hundens signaler för att bättre kunna förutse och avvärja ryck och rusningar.

Har du en hund som har svårt att möra andra så jobbar vi med avstånd där hunden ges det utrymme som behövs.

All träning sker på vår egen mark så vi slipper möta andra än de kursdeltagare som är med vid träningstillfället.

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-

21 Augusti
Lördag

Aktiveringsbana i skogsmiljö

Detta tillfälle ägnar vi åt att låta hunden ta sig över och igenom olika hinder. För den ivriga och yviga hunden kan det vara ett sätt att samla ihop sig och fokusera och för den lite rädda eller osäkra hunden är det ett sätt att stärka sitt självförtroende genom att lyckas med uppgiften under positiva förhållanden.

Hinder som hunden kan få möta är till exempel balansgång, vippbräda, lektunnel, prasseldraperi  och hopphinder.

Alla jobbar utifrån sin förmåga och dagsform och målet är att ha en rolig stund i skogen.

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-

22 Augusti
Söndag

Tema Personspår

Nybörjare eller erfaren – Vi tränar Personspår utomhus dör nybörjaren får lära sig att hitta sitt spår och den erfarne kan få färdiga spår att träna på.

Alla tränar utifrån sina förutsättningar och du anger i anmälan om du är nybörjare eller erfaren och vilken sorts spår du då vill ha.

Personspår är en sysselsättning som aktiverar både hundens nos och hjärna. Den kräver liten förberedelse och går att träna överallt med varierande svårighetsgrad.

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-

28 Augusti
Lördag

Valplekis

Valpar är ju fantastiskt söta men har sylvassa tänder och prövar ibland vårt tålamod.

Här låter vi valparna utforska en ny miljö med andra valpar och vi gör övningar anpassade för valpen och som hjälper er att bygga en trygg relation som ger en bra start för ert nya liv tillsammans.

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-

29 Augusti
Söndag

Tonårsträff

Hund eller människa spelar ingen roll. Tonåren kan vara ganska besvärliga både för den som är tonåring och för de som står bredvid.

Vi gör övningar anpassade för tonåringar och vi ser till att de får lyckas och känna glädje när de behöver det som mest.

Tid:
10.00 – 11.30
Plats:
Sorundavägen 239
Pris:
395:-