Tjänster och behandlingar för människa

Regndroppsteknik – Taktil massage med eteriska oljor

Regndroppsteknik

Regndroppsteknik eller Regndroppsbehandling är en form av aromaterapi, som arbetades fram på 1980-talet för att behandla skolios och andra rygg- och nackproblem men den visade sig snart vara effektiv även för en lång rad andra hälsoproblem. 
Ett av massagegreppen är inspirerat av en av lakotaindianernas healingmetoder. Ett annat kommer från den indiska zonterapin. De eteriska oljorna och den mjuka massagen balanserar och stärker immunförsvaret. Behandlingen verkar på cellnivå och hjälper kroppen att läka och rätta till sig själv. 

Oljorna som används är ekologiska och väldigt koncentrerade och det behövs väldigt få droppar av varje för att uppnå effekt, därav namnet regndroppsbehandling.

Hot Stone massage

Hot Stone massage är en härlig spabehandling som ger total avslappning.
Med olja och heta lavastenar förstärkes och fördjupas massagens förmåga att lösa upp spänningar och minska stress.
Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar.
Hot Stone massage ger en underbar känsla av totalt välbefinnande.

Mindfulness

ÄR DU EN AV DEM SOM TROR ATT MINDFULNESS HANDLAR OM ATT SITTA MED FÖTTERNA BAKOM HUVUDET OCH HUMMA I ETT DYGN OCH FÖR ATT SEN GÅ IVÄG OCH TUGGA PÅ NÅGRA GRÄSSTRÅN?

Då är det här verkligen något för dig!
Mindfulness handlar om ett sätt att förhålla sig, både till övriga världen men även till sig själv. Det handlar om att göra medvetna val i livet, att ta ansvar för sitt liv och att vara närvarande i sitt eget liv. Det handlar om glädje, kärlek, nyfikenhet men också om sorg, ilska och stress.
Hos oss kan du gå en grundkurs i Mindfulness som omfattar en timme i veckan under åtta veckor. Detta är vad som rekommenderas för att få full effekt av allt det goda som mindfulness erbjuder.

Meditation

Meditation är ett sätt att hitta sitt eget inre rum där det råder lugn och harmoni.
Det här rummet ser olika ut för olika individer och ibland kan det ta lite tid att hitta till sitt eget inre rum för att det står en massa gammal bråte i vägen.

Hos oss kan du få hjälp att lära dig hur du kan städa undan lite bråte och bana dig väg fram till just ditt rum av lugn och ro och skapa en inre tillflyktsort där du kan hämta andan när livets karusell snurrar lite för fort.

Reikibehandling

Reiki är en mjuk och avslappnande behandling där man jobbar med kroppens energier och flöden. Reiki är godkänt som friskvård i Sverige sedan 2007 och även som alternativmedicin av WHO.

Det finns flera vetenskapliga studier som visar på de positiva effekterna av Reikibehandling vid stress, kronisk smärta, depression mm.

En Reikibehandling sker genom att behandlaren placerar sina händer i olika positioner, på olika platser på mottagarens kropp i syfte att aktivera energier och flöden.

Fot och underbensmassage

Unna dig en skön och avslappnande massage av fötter, tår och underben.
Våra fötter bär oss genom livet och ibland kan även de behöva lite kärlek och omtanke med avslappnande oljor i en behaglig miljö där du, via dina fötter, kan ge hela din kropp välbehövlig vila.

Qi-Gong

Qigong, kan översättas som ”qiövning” eller ”rörelse av qi” där Qi betyder livskraft. Metoden består av mental koncentration, enkla rörelser och andning för att förbättra cirkulationen av energi i kroppen.

Qigong utvecklades i Kina som en av fem huvudmetoder inom traditionell kinesisk medicin med syfte att förebygga samt behandla sjukdomar.

På våra kurser anpassas alla övningar utifrån varje individs vilja och förmåga. Vi tränar utan prestationskrav, med glädje och i gemenskap.