Behandlingar för kroppen

Sensing Yoga – Rörelser på kroppens villkor

Till skillnad från vanlig yoga så tvingar vi inte in våra kroppar i positioner där de inte vill vara utan vi rör oss utifrån våra kroppars behov och dagsform.

Varje pass är unikt och allt vi gör kan göras på just din kropps villkor så du behöver inte stå över för att du känner dig stel eller klumpig. Målet är att alla ska känna sig hemma och bekväma i det vi gör och lämna varje pass med en skön känsla i kropps och själ.

På våra kurser anpassas alla övningar utifrån varje individs vilja och förmåga. Vi tränar utan prestationskrav, med glädje och i gemenskap.

Regndroppsteknik – Taktil massage med eteriska oljor

Regndroppsteknik

Regndroppsteknik eller Regndroppsbehandling är en form av aromaterapi, som arbetades fram på 1980-talet för att behandla skolios och andra rygg- och nackproblem men den visade sig snart vara effektiv även för en lång rad andra hälsoproblem. 
Ett av massagegreppen är inspirerat av en av lakotaindianernas healingmetoder. Ett annat kommer från den indiska zonterapin. De eteriska oljorna och den mjuka massagen balanserar och stärker immunförsvaret. Behandlingen verkar på cellnivå och hjälper kroppen att läka och rätta till sig själv. 

Oljorna som används är ekologiska och väldigt koncentrerade och det behövs väldigt få droppar av varje för att uppnå effekt, därav namnet regndroppsbehandling.

Hot Stone massage

Hot Stone massage är en härlig spabehandling som ger total avslappning.
Med olja och heta lavastenar förstärkes och fördjupas massagens förmåga att lösa upp spänningar och minska stress.
Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar.
Hot Stone massage ger en underbar känsla av totalt välbefinnande.

Reikibehandling

Reiki är en mjuk och avslappnande behandling där man jobbar med kroppens energier och flöden. Reiki är godkänt som friskvård i Sverige sedan 2007 och även som alternativmedicin av WHO.

Det finns flera vetenskapliga studier som visar på de positiva effekterna av Reikibehandling vid stress, kronisk smärta, depression mm.

En Reikibehandling sker genom att behandlaren placerar sina händer i olika positioner, på olika platser på mottagarens kropp i syfte att aktivera energier och flöden.

Fot och underbensmassage

Unna dig en skön och avslappnande massage av fötter, tår och underben.
Våra fötter bär oss genom livet och ibland kan även de behöva lite kärlek och omtanke med avslappnande oljor i en behaglig miljö där du, via dina fötter, kan ge hela din kropp välbehövlig vila.