Våra tidigare uppdrag

Nedan hittar du ett urval av våra tidigare uppdrag

Ersta Hospice

Ersta Hospice var våra första uppdragsgivare och vi har varit verksamma på avdelningen sedan Ludde blev certifierad terapihund. Malte har hängt med sedan han var liten och har växt in fint i verksamheten.

På Hospice jobbar vi med lugn och närvaro. Hundarna har blivit mästare på att känna av behov och växlar mellan att bara vara nära, ibland i sängen, ibland på en stol bredvid eller på golvet. Hos vissa patienter gör de tricks och konster och hos andra kan de göra rehabiliteringsträning lite roligare.

Förutom att ägna sin tid åt patienterna ägnar de även sin uppmärksamhet åt de anhöriga. Ibland kan den anhöriges situation vara svårare än patientens. Om barn är på besök tar vi oss extra tid för dem för att göra deras besök till en positiv upplevelse.

 

Johanneslunds vård och omsorgsboende

Här jobbar hundarna på avdelning 8 och 9 där många av de boende befinner sig i olika stadier av demens. Hundarnas närvaro, lek och stoj, kan hjälpa till att hitta personen bakom sjukdomen.

En del boende vill ha närhet medan andra vill ha lite fart och fläkt. Hundarna växlar lätt mellan en glad dragkamp till att söka godbitar i gömmor eller till att bli klappad.

Vallagården vård och omsorgsboende

På Vallagården finns 4 avdelningar med 8 boende på varje avdelning. Precis som på Johanneslund har många av de boende en demensproblematik.

Vi jobbar med glädje och närhet, pussel och godisgömmor, hundbingo och cirkuskonster. Vi anpassar oss efter behov och dagsform och lägger fokus på det viktigaste – glädjen och närvaron!

 

Temafritids – Rik Fritid

Temafritids startade som ett projekt för att få fler elever på mellanstadiet att komma till fritids istället för att gå hem och bli stillasittande vid en dator eller mobiltelefon. Sedan starten 2016 har Ludde och Malte varit en del av temat Djur och Natur.

Tillsammans med hundarna får barnen vara kreativa, tålmodiga och träna sig i samarbete. De har skapat sina egna trivselregler och satt upp önskemål om vad de vill gör tillsammans med hundarna. Beroende av väder och dagsform genomför vi önskemålen som kan röra sig om allt mellan himmel och jord. Vi lägger spår, tränar tricks, övar lydnadsmoment och ibland är det bara mys och klappar.

 

Under de år jag och hundarna har jobbat tillsammans har vi även varit verksamma inom psykiatrisk slutenvård, dagverksamhet för LSS, stödboende för barn och unga samt haft individuella uppdrag för personer med särskilda behov.

Vår erfarenhet är bred och vi älskar det vi gör tillsammans!